Volg de vernieuwing van bouwfase I t/m VI

WINKELEN, WONEN EN ONTMOETEN IN EEN DORPSE AMBIANCE; VOLG DE VERNIEUWING IN 6 FASES

DE KWINKELIER VERNIEUWT EN WORDT IN 6 FASES VERBOUWD TOT EEN LEVENDIGE ONTMOETINGSPLAATS VOOR JONG & OUD MET EEN DIVERS AANBOD VAN WINKELS. 

Bouwfase

Bouwfase I is reeds opgeleverd en betreft het zgn. 1e deel van het “Kronkelstraatje”. Deze winkelstraat meandert van het centrale plein van De Kwinkelier naar het Vinkenplein. Fase I bestond uit een make-over van 13 units. Zowel de buitenruimten als de puien en opbouw van de units zijn in de verbouwing meegenomen. In bouwfase I is de metamorfose naar een modern winkelgebied in dorpse stijl ingezet. Alle units hebben een eigen identiteit qua architectuur.

Impressie fase I

Bouwfase

Bouwfase II is in maart 2018 gestart en is eind 2018 opgeleverd. De bestaande parkeergarage is met ca. 80 parkeerplaatsen uitgebreid en er zijn 6 nieuwe winkelunits gerealiseerd.Tevens is de entree van de parkeergarage geheel vernieuwd. Eyecatcher is het nieuwe pand voor Anna van Toor. Opvallend aan dit exclusieve 260m2 grote pand is de hoge gemetselde gevelconstructie en de halfcirkelvormige aanbouw die grotendeels uit glas bestaat.

Impressie fase II

Bouwfase

Bouwfase III is in september 2018 gestart en is in 2019 opgeleverd. Fase III is het deel van het Kronkelstraatje dat aansluit op de Vinkenlaan.  Met de renovatie van het Kronkelstraatje (fase III) worden de gevels van de winkels in dezelfde stijl gerenoveerd als van de reeds opgeknapte winkelunits in het straatje. Na de renovatie zijn er ca. 15 units beschikbaar voor verhuur. In fase III zal ook de entree aan de Vinkenlaan een metamorfose ondergaan.

Impressie fase III

Bouwfase

Bouwfase IV is de locatie van de voormalige sporthal. Op deze locatie aan het Verlengde Uilenpad komen ca. 800 m² winkels en ca. 40 bovenwoningen. In de parkeergarage worden parkeerplaatsen voor de woningen gerealiseerd.  Bouwfase IV bevindt zich nog in een goedkeuringstraject.

Bouwfase

Bouwfase V is de sloop van het winkelblok op het grote plein. Op deze locatie komt een passage met winkels en een ingang vanuit de parkeergarage. Tevens zijn er appartementen beoogd. Aan de Sperwerlaan wordt een trap en hellingbaan gerealiseerd als entree vanaf de Sperwerlaan. Bouwfase V bevindt zich nog in de goedkeuringsfase.

Bouwfase

Bouwfase VI is de laatste fase van de complete renovatie. In deze bouwfase worden de panden van HEMA tot en met Kruidvat vernieuwd. De opgang naar de eerste verdieping zal vernieuwd worden. Voor deze verdieping wordt naar een invulling zoals sport, entertainment en of gezondheidszorg gezocht. Evenals bouwfase IV en V bevindt bouwfase VI zich nog in de goedkeuringsfase.