Nieuwe Lidl supermarkt en Pearle Opticiens geopend in Kwinkelier

Winkelcentrum de Kwinkelier in Bilthoven vernieuwt in fasen. Negen maanden na de start van bouwfase II, hebben wethouder Landwehr van ruimtelijke ordening en wethouder Bakker-Smit van economische zaken 12 december in de Kwinkelier de grootste Lidl uit de regio feestelijk geopend. Onder de aanwezigen werd voorafgaand aan de opening één minuut gratis winkelen verloot. Met de komst van de Lidl is het supermarktaanbod in de Kwinkelier verdubbeld in omvang en zijn de eerste contouren van de vernieuwing zichtbaar én merkbaar. Het rolpad dat bezoekers vanuit de vernieuwde parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen moeiteloos omhoog brengt, is een nieuw en comfortabel verbindingselement tussen de ondergrondse parkeergarage en het winkeldek.

De detaillering van de nieuwe gevels sluit goed aan op de dorpse stijl die al eerder werd toegepast in bouwfase I. In de zomer van 2019 zal het 2e gedeelte van het vernieuwde Kronkelstraatje alsmede de nieuwe entree opgeleverd worden.

Er is inmiddels een groot aantal units aan landelijke ketens, regionale en lokale ondernemers verhuurd. Pearle opticiens heeft zich medio december eveneens in de Kwinkelier gevestigd. Anna van Toor zal in maart 2019 een volledig nieuwe winkel openen. Nu is reeds bekend dat in de tweede helft van 2019 het winkelaanbod in het Kronkelstraatje (bouwfase III) uitgebreid wordt met een patisserie, met een eigen bakkerij en terras. Klanten kunnen in de winkel zien en proeven hoe de luxe en ambachtelijke taarten bereid worden. Ook komt er een lifestylewinkel met exclusieve bekende merken, een manicurestudio en een kledingreparateur met stomerij.

Op het naastgelegen Vinkenplein wordt er een gezellig plein met dag- en avondhoreca en 30 woningen gerealiseerd. De verwachte oplevering is in het najaar van 2019

Een gelukkige winnaar neemt zijn prijs (1 minuut gratis winkelen) in ontvangst.